Bastimarseda

6/12/2010

BİR Film BİR Kitap



I Love You Phillip Morris

Jim Carrey nin Ewan McGregor ile başrollerini paylaştığı Steven Mcvicker’ın hikayesinden uyarlanan filmde Steven (Jim Carrey) ve Phillip Morris (Ewan McGregor )eşcinseli canlandırıyorlar. Evet evet üstelik öyle bir canlandırıyorlar ki filmin sonunda kötü dedikodulara sebebiyet verecek cümleler kullanabiliyorsunuz.

Filmi Jim Carrey var diye eğlenmek için izlemek isteyenlere bir uyarı; bu film bir komedi filmi değildir. Filmin konusuna gelince; Bölge Hapishanesi'nde tanıştığı Philip Morris'e tutulan ve onunla gelecek hayalleri kurmaya başlayan Steven, sevdiği erkeği hapisten kurtarmanın yollarını aramaya başlar. Film boyunca aşk uğruna yapılanları bir kenara bırakın Jim Carrey’in zekasına hayran kalıyorsunuz. Bir çok bayanın aaa işte bu biz dedirten Ewan McGregor ise yalancı,düzenbaz adam’a (Jim Carrey) aşık olan bir eşcinsel olarak rolünün üstesinden öyle bir gelmiş ki insanın içine şüpheler düşüyor.

Benden söylemesi bunlarda var bir şey Ya bu kadar mı doğal oynanır be kardeşim! Koşuşu, konuşmaları, bakışları, hareketleri abartıdan uzak vallahi var bunlarda bir şey tövbe haşaa adamların günahlarını almak istemem tabii! Yani varsa da olabilir neden olmasın. Bana mı kaldı tasası allah allah!




Pucca Günlük

Uzun yıllardır blogger'da en çok dikkat çeken bloglardan birine sahip olan Pucca'nın kitabı "Küçük Aptalın Büyük Dünyası" tüm kitapçılarda "en çok satanlar" bölümünde yerini aldı.Okyanus Yayıncılık, "Dizüstü Edebiyat" adıyla bir diziyi'de başlatmış oldu bu projeyle. Türkiye'de bir ilk olacak bu dizinin en temel özelliği, sanal dünyada onbinlerce insan tarafından takip edilen ünlü blog yazarlarının kitaplarından oluşması.

Dizinin ilk kitabı, sanal dünyanın şöhreti diye bilinen ve Türkiye'nin en çok takip edilen kişisel blog'unun sahibi olan PuCCa'dan geldi. Küçük aptalın büyük dünyası PuCCa Günlük, kitap olsun bu yazdıklarım amacıyla yazılmadığı için o kadar samimi o kadar bizden ki… Aşklar,ayrılıklar, tepkiler, haykırışlar, kıskançlıklar, kaçamaklar... Zevkler ve renkler tartışılmaz ama ben kitabı okurken epeyce eğlendim. Hatta birkaç yerinde öyle bir güldüm ki yaşlar kitabı ıslattı. Dolmuş şoförü tarafından az daha dayak yiyiyordum tüm tehlikelere rağmen yaklaşık 360 sayfalık kitabı bir günde bitirdim. Aklımda ne mi kaldı hiç bir şey :)


Pucca'yı blogspotta takip için;

passiflora-rapunzel.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder